back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατά την διάρκεια καταδίωξης το πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία – Επτά νεκροί μετανάστες και οκτώ τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έξη νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στον Ίασμο Ροδόπης, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, εξετράπη από την πορεία του κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένας τριανταπεντάχρονος, υπήκοος Μολδαβίας, ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο μετέφερε παράνομα 14 μετανάστες προς την ενδοχώρα, και προσέκρουσε με σφοδρότητα διαδοχικά σε προστατευτικές μπάρες και πλευρικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού, κοντά στον Ίασμο Ροδόπης.

Ο οδηγός που κινείτο από την Κομοτηνή προς την Ξάνθη λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, προσπάθησε, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν διότι δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου ο Μολδαβός οδηγός έστριψε απότομα στην έξοδο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε ένα κουβούκλιο των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού, όπου ξεκουράζονται οι υπάλληλοι. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κάποιος μέσα στην εγκατάσταση.

Για τις πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι επτά τραυματίες και ο οδηγός (όγδοος τραυματίας) τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης όπου νοσηλεύονται.

Οι έξι εκ των οκτώ νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μάγδα Γιαμουστάρη, ανέφερε ότι “από τη 1.00 τα ξημερώματα έως και τις 4.00 τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακόμιζαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τους 13 εκ των 15 μεταναστών χωρις νόμιμα έγγραφα, θύματα τροχαίου που έγινε στα πλευρικά διόδια του Ιάσμου, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

«Από τους 13, όλοι ενήλικες, οι πέντε ήταν ήδη νεκροί ενώ οι δύο κατέληξαν εντός του νοσοκομείου, ο ένας πολυτραυματίας στο χειρουργείο και ο δεύτερος διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ενώ είχε δηλωθεί και στο ΕΚΑΒ, αν προλάβαινε, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας ως νευροχειρουρχικό περιστατικό με εγκεφαλικές κακώσεις, μεταφορά που ακυρώθηκε λόγω θανάτου», δηλώνει η κ. Γιαμουστάρη, συμπληρώνοντας ότι μόνο μία εκ των νεκρών είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με τη διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής οι έξι νοσηλευόμενοι στη χειρουργική κλινική «φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση μέχρι στιγμής, αλλά θα έχουμε ακριβή εικόνα μετά την επίσκεψη των ιατρών».

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι δύο τραυματίες που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. «Έχουμε δύο άνδρες τραυματίες οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι. Νοσηλεύονται με κατάγματα στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και είναι σε καλή κατάσταση, εκτός κινδύνου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα