back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε δυστύχημα στον ΗΣΑΠ – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας τα ξημερώματα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με απολογισμό έναν νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες, διενεργεί η ΣΤΑΣΥ, σε συνεργασία με τις αρχές.

Οι πληροφορίες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος είναι αντικρουόμενες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθήνα 9.84, το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα, όταν συρμός του ΗΣΑΠ με συνολικά επτά επιβαίνοντες, άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα, πιθανότατα από πρόβλημα στα φρένα, και προσέκρουσε με το μηχάνημα εταιρίας που καθάριζε τις γραμμές στο σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Λίγο πριν από τη σύγκρουση, οι εργαζόμενοι άνοιξαν τις πόρτες του συρμού με τα χέρια και πήδηξαν από το βαγόνι, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί βαριά και να υποκύψει.

Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν η ειδική μηχανή λείανσης παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, λόγω και της κατηφορικής κλίσης της γραμμής και να συγκρουστεί με συρμό στην περιοχή της Αττικής που είχε τοποθετηθεί, για να σταματήσει την πορεία της.

Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Με ανακοίνωσή τους η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους «για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών».

Όπως τονίζει η ΣΤΑΣΥ, «ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο».

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», προσθέτει.

Η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Άνω Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «’Ανω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα