back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εκκίνηση αυτή την ώρα από την Αμαλίας της πρώτης ομάδας δρομέων που παίρνουν μέρος στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των παράλληλων διοργανώσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, Το δεύτερο γκρουπ θα ξεκινήσει στις 9.

Επίσης στις 9 η εκκίνηση της κλασικής διαδρομής από την ιστορική αφετηρία του, τον Μαραθώνα.

9.800 (εννέα χιλιάδες οκτακόσιοι) δρομείς από 83 χώρες λαμβάνουν μέρος στο μεγάλη αυτή αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση, που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω του κορωνοιού. Σημείο τερματισμού το Καλλιμάρμαρο.

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της μαραθώνιας διαδρομής και στο κέντρο της Αθήνας. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στη στάση Μηδείας Μυκάλης, θα τερματίζει ως τις 10 το πρωί το τραμ και εν συνεχεία στη στάση Φιξ, ως τις 8 το βράδυ. Όλες οι ρυθμίσεις αναλυτικά, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.atina984.gr

Εφιαλτικά παραμένουν τα στοιχεία της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.154 νέες λοιμώξεις και 70 επιπλέον θανάτους. 530 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα νέα κρούσματα, 1.559 εντοπίζονται στην Αττική, 1.039 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τριψήφιοι είναι οι αριθμοί σε πολλές περιοχές.

Εν αναμονή των αποφάσεων ιδιωτών γιατρών για εθελοντική στελέχωση του ΕΣΥ βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, άλλως βέβαιη θεωρείται η επίταξη των υπηρεσιών τους, για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η περίπτωση επόπτη υγείας ο οποίος φέρεται να προέτρεψε ανεμβολίαστη ασθενή με κορωνοιό, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, να αρνηθεί τη διασωλήνωση, με αποτέλεσμα η γυναίκα, 51νός ετών, να χάσει τη ζωή της. Η εισαγγελική έρευνα αφορά το θάνατο της ασθενούς, αλλά και το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σε Άγιο Δημήτριο και Νέο Ηράκλειο σήμερα τα δωρεάν rapid test στην Αττική. Έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται έξω από το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου και στην Κεντρική Πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Έπειτα από δύο εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων εγκρίθηκε το κείμενο της “Συμφωνίας της Γλασκώβης για το κλίμα”. Συμφωνήθηκε να επιταχυνθεί η μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, χωρίς όμως να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου, ούτε να δίνεται απάντηση στα αιτήματα φτωχών χωρών για βοήθεια. “Η κλιματική καταστροφή εξακολουθεί να χτυπά την πόρτα”, προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κλειστός είναι και σήμερα ο σταθμός “Νίκαια” του Μετρό λόγω εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Οι σταθμοί Νίκαια – Κορυδαλλός, συνδέονται με τη λεωφορειακή γραμμή 900.

Με μπλε χρώμα θα φωτιστεί σήμερα το σιντριβάνι της Ομόνοιας, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητα στην παγκόσμια μάχη για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Ταυτόχρονα με την φωταγώγηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα κηρύξει την έναρξη της καμπάνιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη .

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα