back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Start School of Business στο Σεράφειο-Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε 45 επιχειρήσεις της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 45 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο Start School of Business, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στόχο έχει να προσφέρει ψηφιακή εκπαίδευση γύρω από τη σύγχρονη επιχειρηματική διαχείριση.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων «τρέχει» ήδη τον πρώτο κύκλο σπουδών και αυτή την περίοδο δέχεται αιτήσεις για συνολικά δύο ακόμη κύκλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.startproject.gr/start-school-of-business/#

Το Start School of Business, αποτελεί μέρος του START Project, του καινοτόμου προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της Socialinnov και υλοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και της PwC Greece. Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε ψηφιακές, οριζόντιες και επαγγελματικές δεξιότητες (digital, soft & business skills), απαραίτητες σε μικρές έως και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να παραμείνουν αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που αναπτύσσεται ταχύτατα με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα

Κατά τη διάρκεια του START School of Business, στελέχη της PwC Greece θα διδάξουν θεματικές ενότητες γύρω από τις βασικές αρχές των οικονομικών και των νομικών θεμάτων που αφορούν μια επιχείρηση μικρού ή μεσαίου μεγέθους, αλλά και την επιχειρηματική γραπτή επικοινωνία στο ψηφιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του START School of Business, στελέχη της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.) θα παρέχουν ενημέρωση στους συμμετέχοντες γύρω από την ψηφιακή διακυβέρνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στις επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος κάθε επιχείρησης θα λαμβάνει μία βεβαίωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εντός εξαμήνου). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό PCR (εντός 72 ωρών) ή Rapid test (εντός 48 ωρών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα του START School of Business, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα του START Project www.startproject.gr

Η συμβολή του START Project στην τεχνολογική και επιχειρηματική εκπαίδευση μέχρι σήμερα

Το START Project που υλοποιείται από τη Sociallinov με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μεταφέρθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων τον Ιούνιο του 2020. Πρόκειται για έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό κόμβο, που λειτουργεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ανοικτό για όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή. Η φιλοδοξία του προγράμματος είναι να δώσει ζωή στην τοπική κοινότητα και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την τεχνολογική εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.

Η δράση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τον ήδη σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει το START Project στην αγορά εργασίας, καθώς από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.600 συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 550 ώρες σεμιναρίων σε 50 διαφορετικές θεματικές, ξεκινώντας από εισαγωγικά μαθήματα χρήσης υπολογιστών μέχρι εξειδικευμένα μαθήματα προγραμματισμού. Τα μαθήματα παρακολούθησαν γυναίκες σε ποσοστό 71% και άνδρες σε ποσοστό 29%, ενώ το 67% των συμμετεχόντων ανήκαν στις κατηγορίες των ανέργων και των νέων (μαθητές & φοιτητές).

Εκτός από τα μαθήματα ψηφιακής επιμόρφωσης, το START Project έχει υλοποιήσει ακόμη δύο σημαντικά προγράμματα:

START School of Code: Full Stack Developer Bootcamp (Οκτώβριος 2020 – Απρίλιος 2021): Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λαιμός, της ΕΑΤΑ και τη συνεργασία της iscope, προσέφερε δωρεάν σε 26 άνεργους νέους που ζουν στην Αθήνα την ευκαιρία να γίνουν προγραμματιστές. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν περισσότερες από 250 ώρες μαθήματων γλωσσών προγραμματισμού και περισσότερες από 10 ώρες εργαστηρίων, ενώ είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις για δύο πιστοποιήσεις της Microsoft, σε προγραμματισμό Front-Εnd και Back-End. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των αποφοίτων του προγράμματος εργάζονται ήδη ως προγραμματιστές.

START School of Integration (Μάρτιος-Οκτώβριος 2021): Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Microsoft και τη συνεργασία του Περιοδικού Δρόμου Σχεδία, ενίσχυσε τις δεξιότητες αστέγων και όσων ζουν υπό δύσκολες συνθήκες, ενδυναμώνοντάς τους σε προσωπικό, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνολικά 8 συμμετέχοντες παρακολούθησαν περισσότερες από 100 ώρες εκπαίδευσης πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα πήραν μέρος σε 8 εργαστήρια προσωπικής ενδυνάμωσης και σε ατομικές συναντήσεις με συμβούλους ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα