back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαθητική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν μαθητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας μεταξύ άλλων μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μαθητές έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έπειτα από κάλεσμα της “Συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας”, με σύνθημα “πάρτε μέτρα για την παιδεία”.

Μεταξύ άλλων ζητούν τη λήψη μέτρων στις σχολικές αίθουσες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, σε μια περίοδο, μάλιστα, που, όπως αναφέρουν, τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται, ενώ τάσσονται κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων.

Επισημαίνουν, όσον αφορά στις συγχωνεύσεις, ότι αυτές θα φέρουν αύξηση των μαθητών στις τάξεις, την ίδια ώρα που το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη, ως βασικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Διεκδικούν, επίσης, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η εφαρμογή της οποίας έγινε στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 και άφησες εκτός σχολών, σύμφωνα με τη μαθητική κοινότητα, πολλούς υποψήφιους.

Ένα πάγιο αίτημα, ακόμα, της συντονιστικής επιτροπής μαθητών είναι και η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των μαθητών είχε συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διαβιβάσουν τα αιτήματά τους.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα