back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Δεν υπάρχουν ακόμα συμφωνίες για τα υπουργεία, αναφέρουν οι Πράσινοι

Διαβάστε επίσης

Οι Γερμανοί Πράσινοι διαψεύδουν δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οικειοθελώς θα παραχωρήσουν το υπουργείο Οικονομικών στους Ελεύθερους Δημοκράτες, που αποτελεί μήλον της έριδος των δύο κομμάτων.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται η ανταλλαγή του εν λόγω χαρτοφυλακίου με ανάληψη από τους Πρασίνους των υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Οικογένειας.

“Αυτό δεν ισχύει”, δήλωσε εκπρόσωπος των Πρασίνων, διευκρινίζοντας “ότι δεν υπάρχει παραίτηση από κανένα υπουργείο και καμία οριστικοποίηση”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν ορίσει οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, η συμφωνία συγκρότησης ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες δείχνουν αισιόδοξοι.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, εντούτοις, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος θεωρείται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, εάν ανατεθεί στο κόμμα του, προειδοποίησε σήμερα ότι είναι πιθανή η κατάρρευση των διερευνητικών επαφών, εάν στη συμφωνία δε περιλαμβάνονται μέτρα μέσω των οποίων θα επιτευχθεί ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου, κάτι που, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών και η κλιματική πολιτική αποτελούν θέματα αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Οι συζητήσεις των 22 υποομάδων εργασίας των κομμάτων ολοκληρώθηκαν και τώρα αξιολογούνται τα αποτελέσματα. Από τη Δευτέρα ξεκινά ο ευρύτερος κύκλος των διερευνητικών των βασικών ομάδων με τους γενικούς γραμματείς των κομμάτων.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα