back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ι. Αρμακόλας: Yπό αμφισβήτηση από το VMRO βασικές προβλέψεις της συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον έρθει στην εξουσία

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ενώ την Πέμπτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο,  ενώ άμεσο είναι το ενδιαφέρον και της Ελλάδας με το βλέμμα στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτή τη στιγμή είναι όλα ανοιχτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι πάμε σε εκλογές στο επόμενο τρίμηνο ή εξάμηνο» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Αρμακόλας.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν τίθεται εν αμφιβόλω τόνισε: «Βασικές προβλέψεις της συμφωνίας των Πρεσπών για την Ελλάδα, όπως είναι η χρήση του νέου ονόματος στο εσωτερικό της χώρας, φαίνεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση, όχι από τον Ζάεφ και το κόμμα του, αλλά από το κόμμα της αντιπολίτευσης το VMRO, εφόσον έρθει στην εξουσία».

Χαρακτήρισε τον Ζάεφ τον μόνο πολιτικό των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματικά πιστεύει στο Ευρωπαϊκό όραμα και ο  οποίος δεν βοηθήθηκε ούτε από την ΕΕ αλλά ούτε και από την Ελλάδα. «Δεν βοηθήθηκε αρκετά από τις Βρυξέλλες και από τις ισχυρές χώρες της ΕΕ. Θωρώ ότι και η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει περσότερα, να τον είχε στηρίξει σε κρίσιμες στιγμές».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα