back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

6.393 νέες λοιμώξεις κορωνοϊου και 43 επιπλέον θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 459 ασθενείς covid στην συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα νέα κρούσματα 1481 καταγράφονται στην Αττική, 1052 στη Θεσσαλονίκη, 489 στη Λάρισα. Τριψήφιος είναι ο αριθμός νέων κρουσμάτων σε Κοζάνη, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Ιωάννινα.

Έξαρση των κρουσμάτων και τις επόμενες μέρες δείχνει ο έλεγχος των λυμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα. Για ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης που ποτέ δεν πίστεψε στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει ”Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές.

Από σήμερα διαφορετική είναι η καθημερινότητα για όλους, ιδιαίτερα για τους ανεμβολίαστους…

Η είσοδος σε όλους τους δημόσιους χώρους, τράπεζες, καταστήματα, κομμωτήρια, αλλά και στους ανοικτούς χώρους εστίασης ή διασκέδασης γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, βεβαίωσης νόσησης , ή αρνητικού rapid test. Εξαιρούνται ΜΟΝΟ τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες. Επιπλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι κληρικοί υποχρεούνται σε διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα, με δική τους επιβάρυνση.

Σε εγκύκλιο της, η Ιερά Σύνοδος, επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ενώ καλεί τους ανεμβολίαστους, να προσέρχονται στους ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να τηρήσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο Lock down στην αγορά. Παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη ‘’οικονομικών αντίμετρων’’ χωρίς ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος, για τη στήριξη επιχειρήσεων που υπολειτουργούν.

Αύριο, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρέαν δειγματολειπτικούς ελέγχους σε 42 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική: Στη Γλυφάδα και την Αγία Παρασκευή, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα καταστήματα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, που θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου. Το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου είναι προαιρετικό, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, από τις 11 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες, εξάρθρωσαν οι αρχές στην Αττική. Συνελήφθησαν στις περιοχές των Πατησίων και του Αγίου Παντελεήμωνα, τρεις αλλοδαποί, 33ων, 41νος και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας, κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τραγική κατάληξη για την 75χρονη που αγνοούνταν τις τελευταίες ημέρες, στο Βόλο. Εντοπίστηκε άγρια μαχαιρωμένη στο υπόγειο του κτιρίου όπου διέμενε, στη Νέα Ιωνία. Οι αρχές, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, αναζητούν τον δολοφόνο στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τη δολοφονία τα ξημερώματα του 44χρονου εργαζόμενου σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα. Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Καζάν.

Για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ:0 – 1 στο 34’

Τελικά: ΟΦΗ-Ατρόμητος: 2 – 0 και  ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός: 3 – 0.

Και ο καιρός…

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18,6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα