back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος: Kαμία διαφορά ανάμεσα στο περιεχόμενο του προχθεσινού δελτίου τύπου της ΔΙΣ και στη χθεσινή εγκύκλιο

Διαβάστε επίσης

2021-11-05

Αρνήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ότι εκδόθηκε σε συνεννόηση με το Πρωθυπουργικό Γραφείο η εγκύκλιος της ΔΙΣ, με την οποία συστήνεται στους πιστούς να εμβολιαστούν κατά της covid-19 ή να προσέρχονται στις εκκλησίες μετά από διαγνωστικό έλεγχο (rapid η PCR).

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο περιεχόμενο του προχθεσινού δελτίου τύπου της ΔΙΣ και στην χθεσινή εγκύκλιο» είπε ο ιεράρχης, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο για τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που προκλήθηκε για το ζήτημα της ελεύθερης εισόδου στις εκκλησίες, χωρίς να είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός ή κατόπιν διενέργειας τεστ στα πρότυπα όσων ισχύουν μόνο για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον κ Τιμόθεο «Στις 3 Νοεμβρίου, μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, συνεδρίασε η ΔΙΣ και αποφασίστηκε να γίνει έκκληση στους λαϊκούς και τους Χριστιανούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν προσέρχονται στους ναούς. Τόσο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και εκπρόσωπος της κυβέρνησης συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο από αγωνία και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις με δεδομένη τη συνεργασία για το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι στην εγκύκλιό της η ΔΙΣ καλεί πιστούς και κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να προσέρχονται στους ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Επιπροσθέτως, προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων να υποβάλλονται σε 2 τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr), ενώ ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος θέτει σε αργία άνευ αποδοχών τους μη εμβολιασμένους ιερείς της Μητρόπολης. Όπως τόνισε εκπρόσωπός του, όσοι -μέσα σε μία εβδομάδα- δεν προσκομίσουν χαρτί γιατρού όπου θα αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών, μέχρις ότου εμβολιαστούν. Από το σύνολο των 76 ιερέων της Μητρόπολης, οι 35 δεν είναι έως στιγμής εμβολιασμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, ενώ το νησί έχει ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο καθώς μετρά περισσότερα από 80 κρούσματα κορωνοϊού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα