back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης σε Ν. Αναστασιάδη: H Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού

Διαβάστε επίσης

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου είχε σήμερα το πρωί της Τετάρτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο και επανέλαβε ότι οι δύο χώρες συμπορεύονται στα εθνικά θέματα και στέκονται μαζί απέναντι στις κοινές προκλήσεις. «H Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου, υποστηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν ακόμη η τουρκική προκλητικότητα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, η διαχείριση της πανδημίας και τα ζητήματα ενέργειας.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ειδική μνεία στην ιδιαίτερη βαρύτητα και δυσκολία της σημερινής ημέρας Εθνικού Πένθους για την Ελλάδα, κατά την οποία κηδεύεται η Φώφη Γεννηματά. Όπως τόνισε, «αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αρχηγό και καλή φίλη, αλλά και συνομήλική μου, τουλάχιστον κοινοβουλευτικά, Φώφη. Είχαμε εκλεγεί μαζί το 2000 στη Βουλή. Η απώλειά της αλλά και η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο δημιούργησε ένα κλίμα πολύ μεγάλης συγκίνησης στον ελληνικό λαό». Αντίστοιχα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Μακαριώτατος, που δίνει επίσης τα τελευταία τρία χρόνια μάχη με τον καρκίνο, θα κερδίσει και αυτή τη μάχη.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και του συντονισμού των εθνικών κοινοβουλίων των δύο χωρών για την επίτευξη των κοινών στόχων. «Η κοινοβουλευτική διπλωματία, την οποία έχω υπηρετήσει επί μακρόν, θεωρώ ότι είναι από τα πιο δυναμικά εξελισσόμενα κομμάτια της διπλωματίας σε πολιτικό επίπεδο και ίσως είναι αυτό που μας φέρνει και πολύ πιο κοντά στα κράτη- μέλη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο θα συμμετάσχουν από κοινού σε δημόσια συζήτηση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Ο Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος των Νέων: Περιφερειακές Διαστάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα