back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Διαβάστε επίσης

Βουβός θρήνος στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου σήμερα γράφεται η τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά.

Από τις 10 το πρωί πλήθος κόσμου αποχαιρετά με λίγα λουλούδια την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, νικημένη από τον καρκίνο.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν και συνεργάτες, σύντροφοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι που λύγισαν μπροστά στο φέρετρο της.

[su_image_carousel source=”media: 487204,487208,487206″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” captions=”yes” autoplay=”3″]

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Η σορός της προέδρου της Φώφης Γεννηματά θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας έως τις 14:00, οπότε και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μελών της κυβέρνησης, καθώς και των επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

 

[su_image_carousel source=”media: 487100,487099,487098,487097,487096,487094,487046″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” captions=”yes” autoplay=”3″]

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα