back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε μήνυμα κατά του Ντέιβιντ Μπέκαμ για το Μουντιάλ του Κατάρ

Διαβάστε επίσης

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έλαβε 177 εκατομμύρια ευρώ για να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια του Μουντιάλ του Κατάρ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Σάχα Ντεσμούχ, στράφηκε κατά του παλαίμαχου Άγγλου ποδοσφαιριστή, ζητώντας του «να διερευνήσει τη βαθιά ανησυχητική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ και να είναι έτοιμος να μιλήσει γι΄ αυτό».

Επίσης ο Ντεσμούχ τόνισε τα εξής για το Μουντιάλ του Κατάρ: «Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ είναι ανησυχητική, από τη μακροχρόνια κακομεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, μέχρι τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η κακομεταχείριση του Κατάρ προς τους μετανάστες εργάτες, τους ανθρώπους των οποίων η σκληρή δουλειά κάνει δυνατό το Παγκόσμιο Κύπελλο, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αφήσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μια θετική κληρονομιά και να αλλάξει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα