back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πλήθος κόσμου αποτίει από το πρωί φόρο τιμής στη Φώφη Γεννηματά, η σορός της οποία θα βρίσκεται για μια ώρα ακόμα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για λαϊκό προσκύνημα. Το παρόν δίνει από νωρίς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της Γιώργος. Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες ανήμερα του εθνικού πένθους για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος, ο οποίος βρίσκεται στην Μητρόπολη….

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την καθ ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι Έφης Κακαράτζουλα, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου. Αντίθετα, ο ίδιος στην αγόρευσή του ανέφερε ότι δεν ζητεί από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στην κατηγορούμενη τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας . «Αν ,μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου. Όπως ισχυρίστηκε ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα του, καθώς κατά την άποψή του ήθελε να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει το θύμα. Αυτή την ώρα οι δικαστές αποσύρονται για την έκδοση της απόφασής, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

Στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε πριν από λίγο αυτοβούλως ο 15χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο που καταδίωξαν οι 7 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 18χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ.

Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά βρίσκονται από το πρωί οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος. Οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ συγκεντρωμένοι πολίτες τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνές υποστήριξης. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Να πάμε τώρα στο πεδίο του κορονοϊού όπου η κατάσταση μέρα με την μέρα δυσκολεύει, προκαλώντας την ανησυχία των ειδικών. 4.165 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρό -νούμερο που θυμίζει την προ εμβολίου εποχή- ενώ ανέβηκε και ο αριθμός των διασωληνομένων οι οποίοι έφτασαν στους 380.

Δεν είναι μόνο οι κίτρινες, οι πορτοκαλί, οι κόκκινες, οι μωβ περιοχές. Είναι και οι μαύρες περιοχές. Είναι το σκοτάδι που βιώνουμε εμείς οι υγειονομικοί, δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ o διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, φέρνοντας ως παράδειγμα 2 ασθενείς που το περασμένο Σαββατοκύριακο χρειάστηκαν εντατική και δεν βρέθηκε κρεβάτι με αποτέλεσμα να τους πάνε στα χειρουργεία. “Όσα κρεβάτια και να μας δώσουν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Η μάχη πρέπει να δοθεί έξω. Από τον Οκτώβριο καλλιεργείται μια θεωρία επανόδου στην κανονικότητα, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει», επεσήμανε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι υπερμεταδοτική και οδηγεί σε μεγάλες απώλειες ζωών, κυρίως των ανεμβολίαστων.

Εν τω μεταξύ, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πέλλας Πιερίας Ημαθίας και Κιλκίς. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αβάσιμες και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλες οι προσφυγές εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών που τάσσονταν κατά των υποχρεωτικών self test στα σχολεία.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα