back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά η σορός της οποίας εδώ και μια ώρα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι, ενώ το παρόν δίνει από νωρίς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Στις 2 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες ανήμερα του εθνικού πένθους για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται από το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η καθ ομολογίαν δράστης Έφη Κακαράτζουλα δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας , όπως είπε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους, ωστόσο η εντολέας του δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Ξεκινώντας την αγόρευση του ο κ. Κεχαγιογλου εξέφρασε τη συμπάθεια του προς την Ιωάννα λέγοντας ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης. «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση του θύματος. Όπως είπε η εντολέας του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη, ωστόσο ακόμη μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Απευθυνόμενος δε, προς δικαστές και ενόρκους ζήτησε να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας. Μετά τις αγορεύσεις οι δικαστές θα αποσυρθούν για την έκδοση της απόφασής, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν νωρίτερα στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα, με τραγική κατάληξη τον θάνατο από σφαίρες του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ενός. Συγκεντρωμένοι πολίτες τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνές υποστήριξης. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Να πάμε τώρα στο πεδίο του κορονοιού όπου η κατάσταση μέρα με την μέρα δυσκολεύει. 4.165 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε ένα 24ωρό σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Ανέβηκαν στους 380 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνομένοι. 25 άνθρωποι κατέληξαν. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Πάτρα.

Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

Πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών.Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19, Pfizer-BioNTech και Moderna, είναι ασφαλή και για τους ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Υποχρεωτική γίνεται πλέον από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες η έκδοση και ηλεκτρονική διαβίβαση των τιμολογίων τους στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myData», περνώντας έτσι οριστικά στην ψηφιακή εποχή.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν σε λίγη ώρα τον συνάδελφο Νικηφόρο Αντωνόπουλο, ο οποίος έφυγε τη Δευτέρα σε ηλικία 81ενός ετών. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα