back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην άνοδο του Κηφισού από τη Λένορμαν μέχρι την Αχαρνών. Η κίνηση επιβαρύνθηκε λίγο μετά τις 6:30, όταν σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου από φορτηγό στο ύψος του Περιστερίου. Καθυστερήσεις και στην κάθοδο του Κηφισού από Κηφισιά έως Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης θα εκτεθεί σε μια ώρα η σορός της Φώφης Γεννηματά. Στις 2 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες ανήμερα του εθνικού πένθους για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα, με τραγική κατάληξη τον θάνατο από σφαίρες του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ενός. Ο τρίτος επιβαίνων εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Συναγερμός τα ξημερώματα στου Ζωγράφου όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκτός από τη βραδινή βάρδια, εκείνη την ώρα στο τμήμα βρίσκονταν και 4 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις ωστόσο οι δράστες διέφυγαν προς την Πανεπιστημιούπολη.
Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΙΧ που ήταν σταθμευμένα κοντά στο τμήμα.

Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο του κορονοϊού. Ξεπέρασαν τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 4.165 νέες μολύνσεις. 380 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 25 άνθρωποι κατέληξαν. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Πάτρα.

Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

Αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα μας , θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός λοκντάουν.

Πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών.

Η πανδημία “απέχει πολύ από το να τελειώσει”, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

Πέφτει η αυλαία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Σήμερα αγορεύουν οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης. Αμέσως μετά οι δικαστές θα αποσυρθούν για την έκδοση της απόφασής τους, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

Υποχρεωτική γίνεται πλέον από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες η έκδοση και ηλεκτρονική διαβίβαση των τιμολογίων τους στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myData», περνώντας έτσι οριστικά στην ψηφιακή εποχή.

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Με τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ένας 16χρονος, που – όπως είπε – δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ενώ βρισκόταν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών.

Παύση των καθηκόντων και παραπομπή σε δίκη για τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολζονάρου εισηγείται πόρισμα που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με τους χειρισμούς του στη διάρκεια της πανδημίας. Ανάμεσα σε άλλα ο Μπολζονάρου κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα παραπεμφθεί.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, σήμερα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα