back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

 

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες ανήμερα του εθνικού πένθους για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Από τις 10:00 το πρωί η σορός της θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ στις 2:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και ο 17χρονος γιος της, Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

 

Συναγερμός τα ξημερώματα στου Ζωγράφου όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκτός από τη βραδινή βάρδια, εκείνη την ώρα στο τμήμα  βρίσκονταν και 4 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις ωστόσο οι δράστες διέφυγαν προς την Πανεπιστημιούπολη.

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΙΧ που ήταν σταθμευμένα κοντά στο τμήμα.

 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται σε μία ώρα στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα, με τραγική κατάληξη τον θάνατο από σφαίρες του 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ενός. Ο τρίτος επιβαίνων εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

 

Πέφτει σήμερα η αυλαία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Σε λίγη ώρα αγορεύουν οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης. Αμέσως μετά οι δικαστές θα αποσυρθούν για την έκδοση της απόφασής τους, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

 

Ξεπέρασαν τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.165 νέες λοιμώξεις. Μέσα σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 25 ασθενείς, ενώ 380 δίνουν τη δική τους μάχη σε ΜΕΘ. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Πάτρα.

 

Λόγω της ανόδου των κρουσμάτων, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις στο νομό Σερρών.

 

Η κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα. Η τελευταία σχετική διαβεβαίωση έγινε δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, που μίλησε στο MEGA.

 

 

Συναγερμός στην Ολλανδία, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα, ξεπερνώντας τις 38.700 μολύνσεις. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Στην Ιταλία, 48 θάνατοι και πάνω από 4.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού χθες.                                                                                               Σχεδόν 41.000 κρούσματα και 263 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Βρετανία.

 

Πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών.

 

Η πανδημία “απέχει πολύ από το να τελειώσει”, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

 

Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Με τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ένας 16χρονος, που – όπως είπε – δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ενώ βρισκόταν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών.

 

Ανησυχία εξέφρασαν τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στο Σουδάν, την επομένη του στρατιωτικού πραξικοπήματος, με διπλωμάτες να αναφέρουν πως είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση κοινής ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κείμενο αναμενόταν να υιοθετηθεί είτε αργά το βράδυ είτε σήμερα, ωστόσο δεν προβλέπει πλέον, όπως η αρχική εκδοχή του, την καταδίκη του στρατιωτικού πραξικοπήματος «με τον πιο σθεναρό τρόπο».

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν με τον ανατραπέντα πρωθυπουργό του Σουδάν, Αμπντάλα Χάμντοκ, που οδηγήθηκε στο σπίτι του μετά την κράτησή του.

Ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωσή του και ζήτησε να γίνει το ίδιο για όλους τους πολιτικούς ηγέτες που κρατούνται.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, σήμερα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα