back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο κυνήγι των οφειλετών η εφορία με το νέο «Eispraxis»

Διαβάστε επίσης

Το ηλεκτρονικό «δίχτυ» με την ονομασία “Eispraxis” με το οποίο θα μπορεί να αντλεί αυτόματα, από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων(κτηματολόγιο, ΓΕΜΗ κλπ ), στοιχεία για τα εισοδήματα και την υπόλοιπη περιουσία χιλιάδων οφειλετών στην εφορία ,ζητώντας ακόμα και πληροφορίες από τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών της Ε.Ε, θέτει σύντομα σε εφαρμογή η ΑΑΔΕ.

Στόχος να εντοπίζει κρυφά και αδήλωτα στην εφορία και εφόσον πρόκειται για οφειλέτες που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους να δεσμεύονται οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί .

Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με συστήματα τρίτων φορέων (Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δικαστικές Αρχές, Γενικό Εμπορικό Μητρώο -ΓΕΜΗ, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) έτσι ώστε να σχηματίζεται μια πλήρης εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη και να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

Με βάση τα παραπάνω θα συντάσσεται ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε οφειλέτη ο οποίος θα ενημερώνεται ON LINE για τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Εφόσον ο οφειλέτης δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του στην εφορία θα ακολουθεί η αποστολή ειδοποιητηρίων για την επιβολή κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία.

Οι αποστολές των ειδοποιητηρίων θα γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα κάθε φορά που λήγει κάποια προθεσμία πληρωμής φόρου. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τον υπόχρεο τότε το σύστημα θα ενεργοποιεί τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα