back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τραγωδία ανοιχτά της Χίου – Ανασύρθηκαν οι σοροί τριών παιδιών και μιας γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι έρευνες νοτιανατολικά της Χίου για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία ανήλικα κορίτσια και μία γυναίκα και να διασωθούν από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Τις σορούς τριών παιδιών ηλικίας 3-14 ετών περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα, μετά τη βύθιση λέμβου με πρόσφυγες – μετανάστες.

Υπεράριθμοι και χωρίς σωσίβια οι επιβαίνοντες στη λέμβο

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπλοης λέμβου και την επακόλουθη ημιβύθισή της. Επίσης τονίζει, ότι ουδείς εκ των επιβαινόντων έφερε ατομικό σωσίβιο.

Όλοι οι διασωθέντες αλλοδαποί οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου.

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετέχουν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, ένα πλοίο δύναμης ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά σκάφη και τρία παραπλέοντα πλοία.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν στις 6:10 το πρωί, όταν οι επιβαίνοντες τηλεφώνησαν στο 112 και είπαν ότι βυθίζονται.

Έγιναν σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί το ακριβές στίγμα της λέμβου. Πρώτο στο σημείο πήγε νατοϊκό – γερμανικό πολεμικό πλοίο και στη συνέχεια τα σκάφη του Λιμενικού.

Ν. Μηταράκης: Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης νωρίτερα έκανε λόγο τέσσερα νεκρά παιδιά σημειώνοντας ότι: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα