back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Ένταση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Πατησίων στο ύψος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ), όταν ομάδα ατόμων έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα.

Προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην περιοχή επικρατεί, πλέον, ηρεμία και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σόλωνος κατά τη διάρκεια πορείας περίπου 150 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί ενώ έγιναν 6 συλλήψεις.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 12:30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι (6) άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα