back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερία, καθώς και σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αύριο δεν θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Έκκληση σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Εκτάκτως στις 6 το απόγευμα η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

«Η κυβέρνηση αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία, κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό του ναού.

Μεσίστιες θα κυματίζουν αύριο οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια ημέρα κηδείας της Φώφης Γεννηματά. Από τις 10 το πρωί η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, στις 2 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

”Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα μεταδώσουν κι εκείνοι το μήνυμα για ενότητα που μας άφησε η Φώφη Γεννηματά” δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Salman bin Hamad Al Khalifa, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σαουδική Αραβία.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έξι προσαγωγές και πέντε τραυματίες αστυνομικοί, ο απολογισμός των επεισοδίων νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου ομάδα ατόμων έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να σημειωθεί ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν στη Σόλωνος στο ύψος της Νομικής.

Τρία παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους μετά από ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου. Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 22 άτομα, ένα αγνοείται.

Συνεχίζεται αύριο η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η υπόθεση με το βιτριόλι με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης καθ ομολογίαν δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 45χρονος καθηγητής σε σχολείο των Νοτίων Προαστίων που συνελήφθη χθες μετά από καταγγελία για ασελγείς πράξεις σε 12χρονη μαθήτρια. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του κατηγορούμενου και το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο καθηγητής. Ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα του.

Διχασμένη η Ευρώπη απέναντι στην ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παρά την εκρηκτική αύξηση των τιμών οι υπουργοί Ενέργειας δεν μπορούν να διαμορφώσουν κοινή γραμμή. Μικρά περιθώρια για κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις στο πρόβλημα. Υπό εξέταση παραμένει και το θέμα των κεντρικών προμηθειών αερίου.

Με την παράσταση «Φουέντε οβεχούνα» του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα ξεκινάει το χειμερινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου. Λεπτομέρειες από τη Βάσια Μπακετέα

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα