back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σκληρή μάχη συνεχίζει να δίνει η χώρα κατά του κορονοϊού, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς στο μέτωπο των εμβολιασμών. Την τελευταία εβδομάδα κλείνονται ημερησίως κατά μέσο όρο περίπου 9.000 ραντεβού, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 35% σε σύγκριση με εκείνα του αμέσως προηγούμενου επταημέρου.
Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 3.937 νέες μολύνσεις, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 5,1%.

“Αναμενόμενα για μας τα αυξημένα κρούσματα, αφού οι εμβολιασμοί δεν έφτασαν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%”, είπε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά είναι κάτω από το 50%.

Τόνισε ότι ειδικά σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες πρέπει να προσέξουν πολύ κατά τη διάρκεια των εορτασμών, γιατί η μεγάλη κινητικότητα φέρνει κρούσματα και απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στους εμβολιασμένους. Για την εικόνα στα νοσοκομεία, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν νοσηλευτικά ιδρύματα που δεν έχουν κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ για την Αττική ανέφερε ότι η κατάσταση ακόμη αντιμετωπίζεται .

Το “πράσινο φως” για τη χορήγηση τρίτης δόσης και από τη Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Μετά την Phizer και η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι το mRNA εμβόλιό της φαίνεται να είναι καλά ανεκτό και να πυροδοτεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά από 6 έως 11 ετών, χορηγούμενο ωστόσο σε μικρότερες δόσεις από ό,τι για τους ενήλικες.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες επέβαιναν 27 αλλοδαποί. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, έως τώρα έχουν διασωθεί συνολικά 20 άτομα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί για αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την οδύνη του και τον σεβασμό του για τη γενναιότητά της εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ αντίστοιχα μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Την βαθιά θλίψη της για την πρόωρη απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκφράζει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων .

Αύριο από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Θα ακολουθήσει στις 2 η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Εν τω μεταξύ οδύνη επικρατεί από χθες στα γραφεία του κόμματος, όπου η πρόσοψη του κτιρίου έχει καλυφθεί με ένα μεγάλο μαύρο πανό, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους ενώ στην είσοδο υπάρχει η φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά. Από νωρίς το πρωί, φίλοι, συνεργάτες και κομματικά στελέχη φτάνουν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη κρατώντας λουλούδια τα οποία αφήνουν στον 6ο όροφο όπου βρισκόταν το γραφείο της.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την επίθεση με βιτριόλι, οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Αύριο η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράπσισης της 36χρονης καθ ομολογίαν δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα, η οποία ήταν σήμερα απούσα από τη δίκη. Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα