back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από Μεταμόρφωση έως Νέα Φιλαδέλφεια ενώ η κυκλοφορία επιβαρύνεται επιπλέον και από φρεάτιο που έχει σπάσει στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και οι οδηγοί ελαττώνουν ταχύτητα. Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην άνοδο από Ρέντη έως το ύψος της Αχαρνών.

Εθνικό Πένθος αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την οδύνη του και τον σεβασμό του για τη γενναιότητά της εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ αντίστοιχα μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Την βαθιά θλίψη της για την πρόωρη απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκφράζει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων .

Αύριο από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Θα ακολουθήσει στις 2 η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων του κορονοιού κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ.
Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 3.937 νέες μολύνσεις, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 5,1%. 54 ασθενείς κατέληξαν, 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

“Αναμενόμενα για μας τα αυξημένα κρούσματα, αφού οι εμβολιασμοί δεν έφτασαν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%”, είπε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά είναι κάτω από το 50%.

Τόνισε ότι ειδικά σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες πρέπει να προσέξουν πολύ κατά τη διάρκεια των εορτασμών, γιατί η μεγάλη κινητικότητα φέρνει κρούσματα και απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στους εμβολιασμένους.

Το “πράσινο φως” για τη χορήγηση τρίτης δόσης και από τη Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Η Εταιρεία γνωστοποίησε ότι το mRNA εμβόλιό της φαίνεται να είναι καλά ανεκτό και να πυροδοτεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά από 6 έως 11 ετών, χορηγούμενο σε μικρότερες δόσεις από ό,τι για τους ενήλικες. Σε αντίστοιχη ανακοίνωση είχε προβεί πριν από 3 ημέρες και η Pfizer.

Στο κυνήγι των οφειλετών η εφορία με το νέο σύστημα «Eispraxis».

Η ΑΑΔΕ το θέτει σύντομα σε εφαρμογή, για να αντλεί αυτόματα από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσία χιλιάδων οφειλετών, ζητώντας ακόμα και πληροφορίες από τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών της ΕΕ. Στόχος να εντοπίζει κρυφά και αδήλωτα στοιχεία στην εφορία και να προχωρά σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, εφόσον πρόκειται για οφειλέτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Επεισόδια το βράδυ στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων μεταξύ ομάδων Ρομά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στη σκιά της υπόθεσης στο Πέραμα. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίζοντας στα πόδια δύο εξ αυτών. Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, ενώ ο ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης με την Ουάσινγκτον να «παγώνει» οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από πυρά του στρατού .

Νωρίτερα διακόπηκαν στο Σουδάν όλες οι τηλεπικοινωνίες μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ στο Ντουμπάι, το οποίο ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα, μία ημέρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην αφρικανική χώρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση του τηλεπικοινωνιακού μπλακάουτ.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε πενταώροφη πολυκατοικία στην πόλη Ναμπερέζνυε στη Ρωσία. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα