back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα Ζηλανδία: Τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από την εκδήλωση της πανδημίας ανακοίνωσαν οι αρχές

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 109 κρούσματα του SARS-CoV-2 που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, τα περισσότερα στην Όκλαντ, την πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που ανακοινώνεται από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νεοζηλανδική επικράτεια.

Μέχρι πρότινος υπόδειγμα στην πολιτική εξάλειψης του ιού, η Νέα Ζηλανδία δεν έχει μπορέσει να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο το πιο πρόσφατο ξέσπασμα, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα κι έχει επίκεντρο την Όκλαντ, παρότι η πόλη παραμένει σε lockdown για πάνω από δύο μήνες.

Εξάλλου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του ιού που οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση στο Νότιο Νησί τον τελευταία χρόνο, κάτι που εντείνει τον πονοκέφαλο για τις αρχές.

Η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης ανάγκασε την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν να αλλάξει προσέγγιση και από τη στρατηγική εξάλειψης του ιού να δίνει πλέον την έμφαση στον εμβολιασμό των πολιτών.

Ως σήμερα, έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 το 71% των πολιτών της Νέας Ζηλανδίας και το 77% των κατοίκων του Όκλαντ.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Αρντέρν ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή της θα προχωρήσει στην άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού μόνο αφού έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 28 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.681 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Δεν παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από υγειονομικούς σήμερα, καθώς εορτάζεται η Ημέρα της Εργασίας, αργία στη χώρα της Ωκεανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα