back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κανονικά η συνάντηση Βαρθολομαίου – Μπάιντεν σήμερα στην Ουάσιγκτον

Διαβάστε επίσης

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, λέγοντας ότι ο Παναγιώτατος αναμένεται ότι θα πάρει σήμερα, Δευτέρα εξιτήριο από το νοσοκομείο George Washington Uninversity όπου νοσηλεύεται λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε λίγες ώρες αφότου έφτασε στις ΗΠΑ. 

Στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, αναγράφεται ότι η προγραμματισμένη συνάντηση Μπάιντεν – Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 5:30 το απόγευμα. Στη συνάντηση θα παραστούν ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο Αμερικανός Πρέοδρος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη προσφέροντας τον προσωπικό γιατρό του, στην διάθεση του κ Βαρθολομαίου εάν αυτό χρειαστεί.

Στην επίσκεψη του που ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα  για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922 και συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για της σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα . Εκτός από τον πρόεδρο Τζό Μπάιντεν ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα