back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Αρχές Νοεμβρίου διαθέσιμα τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ κατά πάσα βεβαιότητα ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών, ανακοίνωσε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι: «Εάν όλα πάνε καλά και λάβουμε την ρυθμιστική έγκριση και τη σύσταση από το CDC, είναι απολύτως πιθανό, αν όχι πολύ πιθανό, τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα για παιδιά από 5 έως 11 εντός της πρώτης ή δύο εβδομάδων του Νοεμβρίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC. Μόλις εγκριθεί, περίπου 28 εκατομμύρια μικρότερα των 12 ετών παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να εμβολιασθούν.

Οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται να εξετάσουν στις 26 Οκτωβρίου την αίτηση Pfizer/BioNTech για την εξουσιοδότηση του εμβολίου 2 δόσεων στα  παιδιά 5-11 ετών και να  εισηγηθούν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA )  η οποία ακολουθεί συνήθως τις συμβουλές της επιτροπής της.

Τις συστάσεις θα εξετάσουν και οι Σύμβουλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ σε συνάντηση στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

Aθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα