back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βουλή σταματάει για μια εβδομάδα τις εργασίες της σε ένδειξη πένθους

Διαβάστε επίσης

Με διακοπή των εργασιών της για την τρέχουσα εβδομάδα, συμμετέχει η Βουλή στο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άφησαν από μια ανθοδέσμη στο έδρανο της. «Ωραία λουλούδια και άσπρα που ταιριάζουν στους αγώνες και τις παρακαταθήκες της», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.

Ο Πρόεδρος του Σώματος,ανακοίνωσε εκτός από τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για την τρέχουσα εβδομάδα και τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης που – όπως είπε- θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, μιας άξιας γυναίκας, μιας αφοσιωμένης μητέρας και μιας αγαπητής συναδέλφου, η οποία παρά την τεράστια δοκιμασία της υγείας της , υπήρξε μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας, φέρελπις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τασούλας, στην επιμονή της εκλιπούσης με την στήριξη της δημόσιας Υγείας. « Τώρα που έχουμε την εικόνα της δεινής αναμέτρησης της με την αρρώστια, αντιλαμβανόμαστε το πάθος της για τη δημόσια Υγεία και την ανάγκη στήριξής της, όπως και του πατέρα της, του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Να το υποσχεθούμε νοερά, τη δημόσια Υγεία και τα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά, η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.
Να σημειωθεί,ότι τελευταία φορά που η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν στις 7 Οκτωβρίου,στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Τη θέση της εκλιπούσης στο Κοινοβούλιο, θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα του Κινήματος Αλλαγής στο Νότιο τομέα Αθηνών, Τόνια Αντωνίου.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα