back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

EY ZHN 25-10-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 19-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 18-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 12-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-04-2024

Το μαύρο σκόρδο είναι το κανονικό σκόρδο το οποίο παράγεται από την ωρίμανση του σκόρδου σε θερμοκρασίες μεταξύ 60-80 βαθμών Κελσίου για 3-4 εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή αυξάνει τη θρεπτική αξία του σκόρδου ακόμη περισσότερο.

Σε σύγκριση με το φρέσκο σκόρδο, η μαύρη έκδοση του περιέχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών καθώς και ορισμένες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος.

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μαύρο σκόρδο ενισχύουν το ανοσοποιητικό καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τη φλεγμονή και εμποδίζοντας την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα σας

Το μαύρο σκόρδο θεωρείται πολύ ωφέλιμο για την υγεία. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη γεύση του φαγητού. Δεν έχει ούτε πικάντικη μυρωδιά ούτε πικάντικη γεύση. Αν και όλες οι ιδιότητες του μαύρου σκόρδου είναι παρόμοιες με αυτές του λευκού σκόρδου, τα αντιοξειδωτικά που παράγονται στο μαύρο σκόρδο λόγω της ζύμωσης το κάνουν διαφορετικό από το λευκό σκόρδο και πολλαπλασιάζουν τα οφέλη του. Πιστεύεται ότι με την τακτική κατανάλωσή του, ένα άτομο μπορεί να προστατευτεί από όλες τις επικίνδυνες ασθένειες, από το Αλτσχάιμερ έως τον καρκίνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα