back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην COP26

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα COP26, επιβεβαίωσε το γραφείο του σήμερα.

Το γραφείο του Μόντι δήλωσε πως η Σύνοδος για το Κλίμα θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να «χαράξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε».

Αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Ινδία, τρίτη εκπομπός αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα, θα καταθέσει μια νέα προσφορά, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Περισσότεροι από 120 ηγέτες της διεθνούς κοινότητας αναμένονται στη μεγαλύτερη Σύνοδο για το Κλίμα μετά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι το 2015, την 1η και 2α Νοεμβρίου, όμως ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάμψουν διά της απουσίας τους.

Οι απεσταλμένοι για το κλίμα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρετανών διοργανωτών της Συνόδου μετέβησαν πολλές φορές στο Νέα Δελχί τις τελευταίες εβδομάδες για να παροτρύνουν την κυβέρνηση Μόντι να κάνει περισσότερα ώστε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Μόντι θα παραστεί, επίσης, στη Σύνοδο της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στη Ρώμη, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η αύξηση της θερμοκρασίας θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα, έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η Ινδία παράγει σήμερα την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι αν η κατανάλωσή της ανά κάτοικο είναι μικρότερη κατά δύο τρίτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα