back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ομάδα ατόμων έχει διακόψει αυτή την ώρα την κυκλοφορία στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα και τον θάνατο 20χρονου Ρομά από τα πυρά αστυνομικών.

Πάνω από 200 Ρομά έχουν ανάψει φωτιές με λάστιχα και ρίχνουν πέτρες σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει στο σημείο.

Τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα επισκέφθηκε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 20χρονου που έχασε τη ζωή από τα πυρά των αστυνομικών κατά το αιματηρό επεισόδιο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

2098, νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στη σημερινή, ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. 365 ασθενής covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 30 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Από αυτά τα 413 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική , 352 στην Θεσσαλονίκη και τα 151 στην Λάρισα

Σε νοσοκομείο της Αμερικής όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη μεταφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί, και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington Uninversity για ιατρική παρακολούθηση.

Διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα στην οδό Κουντουριώτου στον Πειραιά από το ύψος της οδού Φιλελλήνων λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Επιστρέφει από αύριο ο δακτύλιος, η εκ περιτροπής κυκλοφορία των μονών – ζυγών οχημάτων, στο κέντρο της Αθήνας. Στην Πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, eservices.cityofathens.gr, υπάρχει η αίτηση που μπορούν να συμπληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται εντός του Δακτυλίου, ώστε να βγάλουν κάρτα εισόδου-εξόδου. Η διαδικασία έκδοσης είναι εξαιρετικά απλή, καθώς η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δε θα χρειαστεί να απευθυνθούν στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας για να παραλάβουν την κάρτα, καθώς μόλις η αίτησή τους γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, η κάρτα θα «ανεβαίνει» στην προσωπική τους θυρίδα. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Εσωκομματικές εκλογές σήμερα στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων στις τοπικές οργανώσεις, αλλά και των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο 14ο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα μέλη του κόμματος έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά.

Στην Αθήνα φθάνουν στις 8 το βράδυ οι 18 Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Θα τους αναμένουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε πτήση από την Τιφλίδα κλιμάκια των υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και πράττει το χρέος της, υπογραμμίζει σε tweet που ανάρτησε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας. Επίσης, επισημαίνει πως ο απεγκλωβισμός των 18 Αφγανών πολιτών, επετεύχθη έπειτα από συνεχείς προσπάθειες για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η περιοχή του Νέου Κόσμου ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας. “Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά, για να έχει η Αθήνα την εικόνα που της αξίζει. Συνεχίζουμε” γράφει στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της σούπερ λίγκ 

Άρης – Παναιτωλικός 5-1

Βόλος – ΑΕΚ. 1-2

ΟΦΗ- Λαμία 0-0 στο ημίχρονο

και στις 8 και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός

Για αύριο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα