back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ένα υπαστυνόμο. Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια στο Πέραμα, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει ότι «τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία».

Ένας νεκρός και ένα τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός ενός απίστευτου επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Ερυθραία. Δράστης είναι ένας 40χρονος ο οποίος πήρε το όπλο του, κατέβηκε από το σπίτι του, έφτασε στο σημείο που ήταν οι δύο άντρες, στη λεωφόρο Τατοΐου, κάνοντας εργασίες φυσικού αερίου, και εντελώς απρόκλητα άρχισε να πυροβολεί. Ο κατηγορούμενος που, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

3.199, νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη σημερινή, ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. 353 ασθενής covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 43 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την ορθή τήρηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Χθες διενεργήθηκαν 105.185 χιλιάδες έλεγχοι. Καταγράφηκαν 264 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 81.700 ευρώ. Επτά επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε επταήμερη αναστολή της λειτουργίας τους.

Εσωκομματικές κάλπες στήνονται αύριο σε όλη τη χώρα όπου τα μέλη της ΝΔ θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις τοπικές τους Οργανώσεις. «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Αύριο είναι μία γιορτή Δημοκρατίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση του κόμματος στο Λαύριο.

Σαφείς οδηγίες προς στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) οι δέκα πρέσβεις, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, που ζήτησαν την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου ακτιβιστή, εκδότη και επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα. Σύμφωνα με δήλωση του Ερντογάν, την οποία έκανε σε τελετή εγκαινίων στο Εσκί Σεχίρ, οι πρέσβεις αυτοί, ή θα πρέπει να κατανοήσουν την Τουρκία, ή θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την άμεση επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση το χειμώνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως διευκρίνισε, θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο. Εξάλλου, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ατρόμητος – Ιωνικός.

Αυτή την ώρα : Απόλλων Σμύρνης- ΠΑΣ Γιάννινα και

στις 8 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Για αύριο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχών κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα