back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δύο οι τραυματίες σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τους πυροβολισμούς επί της λεωφόρου Τατοΐου 98, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο τραυματίες έκαναν εργασίες για το φυσικό αέριο, όταν δέχτηκαν πυρά από έναν 40χρονο, κάτοικο της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε κάλυκες. Ο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στο πόδι. Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο Πέραμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν. Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και επτά αστυνομικοί. Όσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Ρέντη.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Αριστοτέλειο, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με ομάδα κουκουλοφόρων να εκτοξεύει πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα.

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την άμεση επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση το χειμώνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο. Εξάλλου, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δωρεάν rapid tests σε συνολικά 46 κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα διενεργούν και σήμερα Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, έως τις 3 μετά το μεσημέρι στον Σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ταύρο, στην Πλατεία Αττάλειας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Στις 6 και τέταρτο παίζουν: Ατρόμητος – Ιωνικός. Στις 7: Απόλλων Σμύρνης- ΠΑΣ Γιάννινα και στις 8 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα