back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αυγενάκης για τη γενική συνέλευση της ANOC: Η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ηράκλειο είναι το παγκόσμιο αθλητικό επίκεντρο

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουν αύριο (24/10) στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Οι επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος, προεξάρχοντος του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχουν ήδη φτάσει στη Χερσόνησο, όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα φιλοξενηθούν, στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris, οι εργασίες της Συνέλευσης.

Το “παρών” θα δώσει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του επισημαίνει:

“Μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, φιλοξενούμε στη χώρα μας τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), το σύνολο των επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος από όλο τον κόσμο.

Έχουν φτάσει στην Κρήτη, στη Χερσόνησο Ηρακλείου και θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους στις 9 το πρωί της Κυριακής, στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris.

Συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ANOC εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των κρατών από όλο τον κόσμο, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, οι Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων και οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων: του «Τόκιο 2020» για τον απολογισμό και των «Πεκίνο 2022» (Χειμερινοί) και «Παρίσι 2024» για τον προγραμματισμό τους.

Στις 7 μ.μ. αύριο Κυριακή θα βραβευτούν και οι 10 καλύτεροι αθλητές/τριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μαζί με τον καλύτερο Έλληνα, σε ειδική εκδήλωση που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Όλοι είναι εδώ και τους καλοσωρίζουμε στη γενέτειρα χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στη γενέθλια γη του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, των αξιών και των αρχών τους.

Η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ηράκλειο είναι το παγκόσμιο αθλητικό επίκεντρο αυτές τις τρεις ημέρες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα