back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παύλος Γερουλάνος: Όχι σε ένα προσωποκεντρικό κόμμα

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση των απαραίτητων υπογραφών για την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, ο  Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αθήνα Είσαι Εσύ” μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο. 

«Ολοι θέλουν να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αλλά κανείς δε λέει πως» τόνισε ο κ Γερουλάνος προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση:

«Οι πολιτικές που ακολουθούνται μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει στη χρεωκοπία. Αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση και το έκαναν και οι προηγούμενες, είναι να ρίχνουν βενζίνη σε μια μηχανή η οποία είναι σπασμένη.
Αυτό που λέμε εμείς είναι πως ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστή κατανομή του πλούτου και σωστή παραγωγή είναι να υπάρξει μια ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας από τα χέρια των λίγων»

Εξήγησε πως η πρόταση έχει ως στόχο «να φύγει ένα μεγάλο κομμάτι της εξουσίας από τα χέρια της κυβέρνησης και των υπουργείων και να πάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα Πανεπιστήμια, στα Εργατικά Κέντρα και αυτοί με τη σειρά τους να φτιάξουν τοπικά προγράμματα ανάπτυξης στα οποία θα εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ:
«’Έτσι και αλλιώς με την απλή αναλογική πρέπει να συνεργάζεσαι. Το θέμα είναι τι δύναμη έχεις για να διαπραγματευτείς αυτά τα οποία λες. Εφόσον δω ένα άλλο κόμμα στην πολιτική σκηνή το οποίο αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, για να υπάρξει δίκαιη κατανομή του πλούτου, τότε θα καθίσω και θα συζητήσω μαζί τους πολύ σοβαρά»

Εσωκομματικά: 
«Πρώτα πρέπει να συμφωνήσεις μέσα στο κόμμα για τις θέσεις, μετά να φτιάξεις ένα καταστατικό και μετά, πρέπει να κινητοποιήσεις στελέχη που να έχουν πράγματα να δώσουν. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα πορευτεί ο χώρος με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Το κόμμα στο παρελθόν, άφηνε χώρο να γίνει προσωποκεντρικό κι αυτή ήταν η διαφωνία μου»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα