back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

“Η Τουρκία έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων: του δρόμου της ειλικρινούς συνεργασίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο ή της μονομερούς προκλητικότητας. Τα Συμπεράσματα των προηγούμενων Συμβουλίων ισχύουν στο ακέραιο”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο ο ίδιος όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έθεσαν το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Αν. Μεσόγειο. Όσον αφορά την αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση. Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε προτάσεις, όπως η δυνατότητα της ΕΕ να ενισχύσει την αποθήκευση φυσικού σερίου, αλλά και η δυνατότητα στο μέλλον να αγοράζει η κάθε χώρα φυσικό αέριο ως ΕΕ, όπως έγινε με την αγορά των εμβολίων. Στο σημείο αυτό, επεσήμανε επίσης την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η λεκάνη της Αν. Μεσογείου ως εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας ενέργειας για την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση στην ελληνική πρόταση να γίνει η Αν. Μεσόγειος ένας εναλλακτικός κόμβος ενέργειας για την Ευρώπη, ήταν “αναμενόμενα θετική”. Μιλώντας ο Πρωθυπουργός, για την πανδημία, σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια πειθούς της ελληνικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, προτρέποντας τους πολίτες που το δικαιούνται, να σπεύσουν να κάνουν και την τρίτη δόση.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, με 3.585 το τελευταίο 24ωρο – 36 ασθενείς κατέληξαν, 348 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στο μεταξύ, το υγειονομικό πρωτόκολλο και τη χρήση της μάσκας στις παρελάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

…Με αρκετό κόσμο αλλά χωρίς συνωστισμό κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μικρότερη είναι η κίνηση στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού.

Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το ψήφισμά της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, που ζητεί τη διενέργεια ερευνών στα κράτη – μέλη αναφορικά με τα όσα καταγράφονται στα Pandora Papers. Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται γιατί οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν “λευκό”, παρά τη γραμμή του ΕΛΚ, με τη ΝΔ να απαντά ότι η θέση της, όπως και των ευρωβουλευτών της, είναι να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”.

…Σημειώνεται ότι στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου γίνεται ονομαστική αναφορά μεταξύ άλλων στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στον Τσέχο Πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, πήρε ο 19χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του τις προάλλες στο Αιγάλεω. Κατηγορείτα για ανθρωποκτονία με δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών για ίδια χρήση.

Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου οι αιτήσεις των φοιτητών για τις μετεγγραφές.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε στη διάρκεια γυρίσματος και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, ενώ τραυμάτισε και τον σκηνοθέτη, διενεργεί η αστυνομία. Το τραγικό αυτό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ενώ ο Αλεκ Μπάλντουιν, επαναλαμβανε διαρκώς “γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;». Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής επέμεινε ότι το όπλο ήταν ρέπλικα και ήταν γεμάτο με άσφαιρα. Πριν από λίγο ο Μπάλντουιν, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του μέσω Twitter, δηλώνει ότι δεν μπορεί να εκφράσει το σοκ και τη θλίψη του για το τι συνέβη.

Τραγωδία στη Ρωσία: 17 νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων, στην επαρχία Ριαζάν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Αυτήν την ώρα το τζάμπολ στον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα πρωταθλήματος της Σουπερλίγκας με τον Ιωνικό.

Καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα