back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Κουλούρη: Το Πάντειο προσέλαβε νοσηλευτικό προσωπικό για τον έλεγχο πιστοποιητικών και τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων

Διαβάστε επίσης

21-10-2021

Στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση και στο πως αντιμετωπίζουν διδάσκοντες και διδασκόμενοι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, σε ένα διαφορετικό τοπίο στο πλαίσιο της πανδημίας και με τις υφιστάμενες υγειονομικές προϋποθέσεις, αναφέρθηκε η πρύτανης του Παντείου, Xριστίνα Κουλούρη.

Στη συνέντευξή της στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, περιέγραψε ανάμεικτα συναισθήματα για τα υπερπλήρη αμφιθέατρα- με τη χαρά να συμβαδίζει με τη συναίσθηση της ευθύνης για την ασφάλεια όσων προσέρχονται- και παράλληλα τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ιστορικό ΑΕΙ σε σχέση με τη δρομολόγηση λύσεων σε αυτή τη κατεύθυνση.

«Έχουμε ενθουσιασμό για την επιστροφή στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες, αλλά και ανησυχία σε σχέση με το ενδεχόμενο πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων που θα μας υποχρεώσει σε άλλες λύσεις, δεδομένου ότι τα μηνύματα των ειδικών δεν είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά ένα νέο κύμα πανδημίας.

Το Πάντειο, βάσει έκτακτης επιχορήγησης του υπουργείου Παιδείας προς τα ΑΕΙ, προσέλαβε νοσηλευτικό προσωπικό για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα απαιτούμενα πιστοποιητικά, αλλά και προκειμένου να μας βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων.
Από τις 11 Οκτωβρίου, γίνεται πλήρης έλεγχος των εισερχομένων από τις πύλες των κτιρίων και έως τώρα η διαδικασία κυλά χωρίς προβλήματα παρά τις ουρές που σχηματίζονται για συμμετοχή στα μεγάλα μαθήματα.»

Η κυρία Κουλούρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης καθηγητών, προσωπικού και φοιτούντων στο Πάντειο, που όπως είπε, επιτρέπει αισιοδοξία ως προς την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 90%. Πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού καταγράφονται και ανάμεσα στους φοιτητές, που κατατάσσονται βάσει στοιχείων, ανάμεσα στους πρώτους, συγκριτικά με τα υπόλοιπα Πανεπιστημικά Ιδρύματα, γεγονός που μας καθησυχάζει ως προς την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.»

Σε σχέση με το πρόβλημα υποδομών στα ιστορικά, κεντρικά Παν/μια όπως το Πάντειο, τα οποία δεν έχουν στη διάθεσή τους μεγάλα κτίρια ή campus, ανάλογα με τις ανάγκες λόγω των χιλιάδων φοιτητών που συρρέουν, σημείωσε πως αναζητήθηκαν λύσεις για αποφυγή του συνωστισμού που θα απαντούν και στις ανάγκες της εύρυθμης εκπαιδευτικής λειτουργίας, ακόμα και εκτός αναφορών της σχετικής ΚΥΑ.

«Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους όμορους Δήμους Νέας Σμύρνης και Αιγάλεω, διασφαλίσαμε δύο επιπλέον αίθουσες για την ασφαλή, ανοικτή λειτουργία του Πανεπιστημίου και των παιδιών, στο πλαίσιο των υφιστάμενων υγειονομικών προϋποθέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρύτανης του Παντείου, κάνοντας λόγο για «ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα παγιωθεί αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής και συγκέντρωσης των απαραίτητων δεδομένων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα