back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στις τράπεζες να αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις τους ειδικά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής από τους εκπροσώπους των τραπεζών αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Όπως είπε ο υπουργός, το 22% των αιτήσεων για δάνειο που υποβάλλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα απορρίπτεται, ενώ το αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 8%, καλώντας τα τραπεζικά ιδρύματα να επαναξιολογήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο και να επιλέξουν περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις για δανειοδότηση.

Αποτιμώντας την πορεία παροχής ρευστότητας ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, «επιβεβαιώνουν, ότι οι τράπεζες διοχετεύουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όχι όμως στην επιθυμητή ένταση και έκταση».

Περνώντας στις παρεμβάσεις του οικονομικού επιτελείου είπε ότι η Κυβέρνηση παρείχε τους τελευταίους 18 μήνες στις επιχειρήσεις και ειδικά στις μικρομεσαίες ρευστότητα ύψους 16,4 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και της διευκόλυνσης σε φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα