back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γκραβίνα: «Ισόβια εκτός γηπέδων οι ρατσιστές οπαδοί»

Διαβάστε επίσης

Οι ρατσιστές οπαδοί πρέπει να αποκλειστούν ισόβια από τα γήπεδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, μετά από πολλά περιστατικά ρατσισμού που συνέβησαν από την αρχή της σεζόν στην Serie A.

Ο αμυντικός της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, είπε ότι τον αποκαλούσαν «μαϊμού» οι οπαδοί της Φιορεντίνα στη Φλωρεντία, στην αναμέτρηση της 3ης Οκτωβρίου, και κάλεσε τις αρχές να απαγορεύσουν στους «δράστες» να παρακολουθούν αγώνες.

Ένα επεισόδιο που συνέβη μετά από δύο περιστατικά τον Σεπτέμβριο, όταν ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, άκουσε ρατσιστικά συνθήματα από τους οπαδούς της Γιουβέντους (19/9) και την έρευνα που ξεκίνησε για φερόμενα -επίσης- ρατσιστικά συνθήματα από οπαδούς της Λάτσιο εναντίον των Τιεμουέ Μπακαγιόκο και Φρανκ Κεσιέ της Μίλαν (12/9).

«Προσπαθούμε να μεταβούμε από αυτό που ήταν αντικειμενική ευθύνη, τιμωρώντας ένα μεγάλο μέρος του γηπέδου, στην ατομική ευθύνη» δήλωσε ο Γκραβίνα στο Italia 1 και συνέχισε: «Έχουμε την τεχνολογία στη διάθεσή μας για να εντοπίσουμε μεμονωμένα άτομα, να τα διώξουμε από τα γήπεδα και να μην τα αφήσουμε ποτέ να επιστρέψουν».

Ο Γκραβίνα είπε επίσης ότι η Ιταλία σκοπεύει να υποβάλει υποψηφιότητα για να «φιλοξενήσει» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2028: «Έχω όνειρα και προσπαθώ να τα πραγματοποιήσω. Ελπίζω να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα για το καλό του ιταλικού ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Η UEFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ομοσπονδίες έχουν προθεσμία έως τις 23 Μαρτίου 2022 για να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του τουρνουά και οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν στις 5 Απριλίου.

Στη συνέχεια, η χώρα υποδοχής θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα