back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Ρωμανέας: Σε φάση δημοπράτησης και εκτέλεσης, τα έργα στον Κολωνό

Διαβάστε επίσης

19-10-2021

«Είμαστε στη φάση δημοπράτησης και εκτέλεσης των έργων στον Κολωνό» τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων, Γιώργος Ρωμανέας, στον απόηχο των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή από την πρόσφατες σφοδρές καταιγίδες.

Όπως επισήμανε στον Γιώργο Αποστολίδη «η δημοτική Αρχή έχει ενεργήσει. Είχαμε φέρει το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο απ όπου και πέρασε τον περασμένο Αύγουστο», επαναλαμβάνοντας πως «το πρόβλημα είναι χρόνιο, καθώς δεν υπάρχει αγωγός ομβρίων υδάτων κι ενώ η μελέτη είχε γίνει από το 1998 η ΕΥΔΑΠ δεν είχε προχωρήσει στα έργα».

Το ζήτημα ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ Ρωμανέας, δεν αφορά μόνον το συγκεκριμένο σημείο στη γειτονιά, καθώς όπως σημείωσε «πρόβλημα έχουν σχεδόν όλες οι οδοί γύρω από το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος».

Για τα έργα υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια, εκτίμησε ότι μετά την ολοκλήρωσή τους θα διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα στην περιοχή.
«Δεν είναι μόνον η αποσυμφόρηση όσον αφορά το συγκοινωνιακό κομμάτι. Πάνω από τις τωρινές γραμμές του τραίνου, θα γίνουν γήπεδα και χώροι πρασίνου που θα δώσουν τεράστια ανάσα στους κατοίκους».

Επιπροσθέτως, σε σχέση με το εγκαταλελειμμένο κτίριο του εργοστασίου της Βότρυς, που έχει πλέον χαρακτηριστεί διατηρητέο, είπε ότι «μετά τη σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου με τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και τη κατασκευή σχολείου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα