back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Αθήνα οι εργασίες της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Στις συζητήσεις θα κυριαρχήσουν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και στον Λίβανο. Σε μία ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Επίσης παρουσία των τριών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα Αποδήμων

Στις επτά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Νωρίτερα κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Αλ Σίσι για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα για διάλογο και επαναπροσέγγιση υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της αποχής από προκλητικές ενέργειες.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1ενός βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 156 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στα 66 χιλιόμετρα υπολογίζεται το εστιακό βάθος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ως τη μία μετά το μεσημέρι, λόγω της τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, αυτήν την ώρα, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο . Κλειστή έως τη μία η βασιλέως Κωνσταντίνου και η οδός Αρδηττού.

Την ανάγκη να σπεύσουν οι νέοι να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τα ισχύοντα μέτρα αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας ότι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα ημερησίως.

Σε εξέλιξη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με μια αναφορά σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη απο τον “Μικρο Ναυτίλο” αποδοκίμασε την αποφυλάκιση του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μέσω του facebook.

Σε εξέλιξη έργα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από τον δήμο Αθηναίων στα σχολεία της πόλης για την εύκολη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία.

Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέμβασης 257 σχολικές μονάδες και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα θα αποκτήσουν ράμπες και WC, κατάλληλα για άτομα με αναπηρία.

Σε σχολικά συγκροτήματα που, βάσει μελέτης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικών ραμπών, θα κατασκευαστούν 131 ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, ανελκυστήρες και φορητές κινητές ράμπες.

Η αρχή έγινε από το 2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αθηνών επί της οδού Αριστάρχου, καθώς και το 113ο Νηπιαγωγείο της Αθήνας στην οδό Ταϋγέτου.

«Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για μία πόλη χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, με ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι οδηγοί από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να αμφισβητούν τα φανάρια καθώς εκείνα θα έχουν ήδη τα στοιχεία τους και θα τους στέλνουν τα πρόστιμα στο σπίτι αν επιχειρούν να περάσουν με κόκκινο. Τις λεπτομέρειες έχει ο Κώστας Κορέλλης…

Ξεκινά ο δεύτερος και τελευταίος για φέτος, δεύτερος γύρος της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών άναψε το «πράσινο φως» στους φορείς του δημοσίου να ζητήσουν και να προτείνουν θέσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (δια των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων).

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα