back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1ενός βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 156 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος είναι στα 66 χιλιόμετρα.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά.” δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΙ ότι αν και ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα, τόνισε, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ τρία λεπτά μετά το σεισμό στον ελλαδικό χώρο σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς και καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και στον Λίβανο, αναμένεται να βρεθούν, σε λιγη ώρα, στο επίκεντρο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη έχουν προγραμματιστεί για τη μία μετα το μεσημέρι. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ενώ παρουσία των τριών ηγετών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα Αποδήμων

Συνάντηση του πρωθυπουργού στις επτά το απόγευμα με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Την ανάγκη να σπεύσουν οι νέοι να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοιό, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με φόντο τον θάνατο τεσσάρων νέων ανθρώπων μέσα σε λίγες μέρες μετά από επιπλοκές του ιού. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τα ισχύοντα μέτρα αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας ότι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα ημερησίως.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση σε λίγη ώρα, στην οδό Χαλκοκονδύλη έχει εξαγγείλει ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Προθεσμία έως τις 29 Οκτωβρίου έχουν στην διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τροποποιητική δήλωση του Ε9, προκειμένου να σβηστούν τυχόν λανθασμένες χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ και να υπολογιστεί ξανά ο φόρος που πρέπει να πληρώσουν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ως τη μία μετά το μεσημέρι, λόγω της τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κλείνουν στις 12 το μεσημέρι και για μια ώρα η βασιλέως Κωνσταντίνου και η Αρδηττού. περισσότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα ως και την Πέμπτη στα διόδια Αφιδνών, για την εκτέλεση εργασιών.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Νέα Οδός» έως τις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εναλλάξ αποκλεισμός δύο κεντρικών λωρίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με μια αναφορά σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη απο τον “Μικρο Ναυτίλο” αποδοκίμασε την αποφυλάκιση του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μέσω του facebook.

Τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, περιμένουν τους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο από τον επόμενο μήνα. Φανάρια με ασύρματο ανιχνευτή παραβίασης κόκκινου σηματοδότη θα “φωτογραφίζουν” την πινακίδα κυκλοφορίας των παραβατών ενώ οι οδηγοί θα παραλαμβάνουν την κλήση σπίτι τους. Το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά από τον Ιούλιο στην λεωφόρο Ποσειδώνος και από τις αρχές του Νοέμβρη τίθεται σε πραγματική λειτουργία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει εως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα