back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί σε απόσταση 156 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος είναι στα 66 χιλιόμετρα.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και στον Λίβανο, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη έχουν προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ενώ παρουσία των τριών ηγετών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα Αποδήμων

Πριν την έναρξη της Τριμερούς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Αλ Σίσι, ενώ στις 19:00 θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Αναστασιάδη.

Σε επιδημία των ανεμβολίαστων εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ νέοι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω των επιπλοκών της Covid-19. Χθες ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι.

Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων γι’ αυτό και είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφορικά με την ανοσία, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί ακολούθως έχουν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

Εν τω μεταξύ η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να αξιολογεί τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, σε παιδιά 5 – 11 ετών.

3.164 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 43 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, υπογράμμισε χθες το βράδυ και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα, με θέμα την υπογεννητικότητα. Χαρακτήρισε σεβαστή την επιλογή κάποιου να μην εμβολιαστεί, ωστόσο επεσήμανε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω. Όπως είπε, “το 20% των πολιτών άνω των 60 ετών στη χώρα μας, έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν ”.

Αλλες δέκα μέρες έχουν στην διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τροποποιητική δήλωση του Ε9, προκειμένου να σβηστούν τυχόν λανθασμένες χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ και να υπολογιστεί ξανά ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί έως τις 29 Οκτωβρίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ως τη μία μετά το μεσημέρι, λόγω της τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κλείνουν στις 12 για μια ώρα η βασιλέως Κωνσταντίνου και η Αρδηττού. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα ως και την Πέμπτη στα διόδια Αφιδνών, για την εκτέλεση εργασιών.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Νέα Οδός» έως τις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εναλλάξ αποκλεισμός δύο κεντρικών λωρίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Χρηστίδης. «Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», τόνισε.

Επικίνδυνη κλιμάκωση επιχειρεί η Βόρεια Κορέα με την εκτόξευση το πρωί ενός βαλλιστικού πυραύλου στα νερά της Ιαπωνίας. Το τελευταίο διάστημα η Πιονγιάνγκ έχει επιδοθεί σε σειρά από δοκιμές για υπερηχητικούς και πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς .

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει εως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα