back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις προκάλεσε η «βόμβα» Καραμανλή για το ενδεχόμενο διοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «βόμβα» Καραμανλή για το ενδεχόμενο καταβολής διοδίων για την είσοδο των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αποκάλυψε ότι «στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στην πρωτεύουσα όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Με απροθυμία και ξεκάθαρη αρνητική διάθεση αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή περί ενδεχόμενης επιβολής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας ως μέτρο για να περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πρωτεύουσα. Βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τονίζουν ότι η ελεύθερη κυκλοφορία στον νέο δακτύλιο μόνο των «καθαρών» οχημάτων, τα μονά-ζυγά για τα υπόλοιπα οχήματα και ο περιορισμός κατά 50% των αδειών κατ’ εξαίρεση πρόσβασης στο κέντρο είναι ικανά να περιορίσουν τα μποτιλιαρίσματα στο κέντρο.

Επίσης σημαντική ανάσα θεωρείται ότι θα δώσουν και οι περιορισμοί τροφοδοσίας των καταστημάτων. Σήμερα επιτρέπεται η τροφοδοσία καταστημάτων κατά τις ώρες 07.00-11.00, 14.30-17.00 και 19.00-23.00, που συμπίπτει με τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Η εισήγηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο που τελεί υπό συζήτηση στην ειδική επιτροπή της Βουλής θέλει την τροφοδοσία των καταστημάτων να πραγματοποιείται έως τις 08.00 και μετά τις 21.00.

Οι οδηγοί επίσης αντιδρούν στο σενάριο περί διοδίων στο κέντρο της πόλης, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη χαράτσι, την στιγμή μάλιστα που οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας. Θεωρούν επιπλέον ότι το μέτρο δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς είναι δεκάδες οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.
Για μείωση σε ποσοστό 50% των αδειών μετακίνησης στον δακτύλιο έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ενόψει της επαναλειτουργίας του μέτρου, η οποία θα γίνει κανονικά, όπως διαβεβαίωσε, από τις 25 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Αναφερόμενος στον δακτύλιο επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στις 25 Οκτωβρίου και διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα με κινητήρες euro 6, με χαμηλούς ρύπους, ενώ επισήμανε ότι από το σύνολο των αδειών που είχαν μέχρι σήμερα δοθεί, θα υπάρξει μείωση κατά 50%.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα