back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προτάσεις επίλυσης για το κυκλοφοριακό της Αθήνας ανήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Τις 15 προτάσεις του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την αναγγελία έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζητώντας την συναίνεση και τον διάλογο με την αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί ο «κοινός τόπος», όπως είπε χαρακτηριστικά στην αντιμετώπιση ενός τόσου μεγάλου προβλήματος. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε προς την αντιπολίτευση ότι «δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό κυκλοφοριακό» και για αυτόν τον λόγο πρέπει να υπάρξει συνεργασία και ομοψυχία.

Τέλος στον λαϊκισμό για την κακοκαιρία

Σκληρή απάντηση στην αντιπολίτευση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου σχεδόν όλοι έριξαν ευθύνες στον δήμο για τα όποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο κ. Μπακογιάννης αφού είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του δήμου για την αυταπάρνηση που έδειξαν κατά την διάρκεια της διήμερης κακοκαιρίας κρατώντας την Αθήνα όρθια, αναφέρθηκε στην περιοχή του Κολωνού όπου προκλήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάλος». Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα των αντιπλημμυρικών της περιοχής μετά την διαπίστωση ότι χρονίζει από το 1998 μελέτη που έπρεπε να είχε συντάξει η ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο η μελέτη αυτή επειδή είναι μεγάλη αποφασίστηκε να γίνει τμηματική προκειμένου να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά δε την ετοιμότητα που έδειξε ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων ο κ. Μπακογιάννης ήταν ξεκάθαρος ότι όλα τα φρεάτια της πόλης είχαν καθαριστεί και συνεχίζουν να καθαρίζονται μετά την κακοκαιρία. Και το πιο σημαντικό ο δήμος καθαρίζει τα φρεάτια που δεν είναι στην δικαιοδοσία του καθώς ο στόχος είναι η καλύτερη Αθήνα και όχι το «ποιος φταίει και το ποιος έχει την αρμοδιότητα».

Οι λαϊκιστές

Στην συνέχεια της ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά του συνδυασμού της «Ανοικτής Πόλης» όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούνται θέματα που αφορούν προϋπολογισμούς έργων υπογράμμισε ότι έχουν δρομολογηθεί αντιπλημμυρικά έργα σε Θησείο και Πετράλωνα. Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι φάνηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού και των έργων που γίνονται από το γεγονός ότι η εικόνα της Αθήνας ήταν διαφορετική από το παρελθόν με το δεδομένο ότι μετά την νεροποντή σχεδόν όλοι οι δρόμοι ήταν ανοικτοί και προσπελάσιμοι από πεζούς και αυτοκίνητα.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Τις ευχές για ταχεία ανάρρωση της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη, που διαγνώστηκε με καρκίνο, δέχθηκε ο γιός της, δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τις ευχές του είπε ότι θα τις μεταφέρει στην μητέρα του, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα