back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία, αναμένεται να απαντήσει στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Από τις εννέα το πρωί, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr.

1712 (332 στην Αττική και 265 στη Θεσσαλονίκη) νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. 314 ασθενείς covid – στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι – νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 27 είναι οι νέοι θάνατοι.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Νωρίτερα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης. Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στήριξης και το 2022 άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολυεπίπεδη διπλωματική κινητικότητα αυτή την εβδομάδα.. Σήμερα ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα παρακαθήσει σε πρωινό γεύμα εργασίας με την Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα Αλ Μανγκούς. Την Τρίτη, συγκαλείται στην Αθήνα η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Την Πέμπτη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη.

Εβδομάδα εξελίξεων για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς την Πέμπτη- με την κατάθεση των υπογραφών στήριξης- , ολοκληρώνεται η διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να βολιδοσκοπεί σε τηλεφωνικές και δια ζώσης συνομιλίες του, τους 6 υποψήφιους.

Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται οι δύο θεατές -ένας από αυτούς μόλις 16 ετών – που τραυματίστηκαν στη διάρκεια αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα MotoCross στα Γιαννιτσά, όταν ο ανήλικος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, η οποία έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη. Ο αγώνας διακόπηκε. Σύμφωνα πληροφορίες από τον τοπικό τύπο, συνελήφθησαν οαναβάτης της μοτοσικλέτας, καθώς και ο 60χρονος υπεύθυνος ης διοργάνωσης.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν τρεις νεαροί φοιτητές από το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι την Κυριακή επιχείρησαν να αναρτήσουν μεγάλων διαστάσεων πανό, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με συνθήματα κατά των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Καθηλωμένα παρέμειναν για ακόμη μια μέρα τα αεροπλάνα στη Λα Πάλμα των Κανάριων Νήσων, εξαιτίας της τέφρας που εκλύεται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα. Από την έκρηξη έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ενώ 7000 και πλέον κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ισπανική κυβέρνηση έχει αποδεσμεύσει 300 εκατομύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του νησιού.

Στην Ουγγαρία, ο συντηρητικός Πέτερ Μάρκι-Ζάι, νυν δήμαρχος μια μικρής κωμόπολης, κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της ενωμένης αντιπολίτευσης και θα είναι ο αντίπαλος του Βίκτορ Όρμπαν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Για πρώτη φορά από το 2010 ο Όρμπαν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι και το πρώην ακροδεξιό και νυν κεντροδεξιό κόμμα Jobbik. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός και το κυβερνών κόμμα θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς: 9, 13, 34, 35, 37 και τζόκερ το 17

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η 6η αγωνιστική της σούπερ λιγκ ολοκληρώνεται στις επτά και μισή το απόγευμα με την αναμέτρηση Λαμία – Άρης

Στα σκορ της Κυριακής:

ΠΑΟΚ-Βόλος: 4 – 4 Παναιτωλικός-ΟΦΗ: 1 – 2.

ΑΕΚ – Ατρόμητος: 3-0 και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός: 1 – 2

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική, Πρόσκαιρες, τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα