back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καθαρό όφελος που ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ θα προκύψει την επόμενη οκταετία από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ.

Θυμίζουμε ότι το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών επιβαρύνει τους καταναλωτές, μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και την περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. Όσον αφορά τους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις.

Τη χώρα μας θα επισκεφθεί η Άνγκελα Μέρκελ, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού. Η επίσκεψη – πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου – θα είναι η τελευταία επίσκεψη της στη χώρα μας ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε μεταξύ άλλων για την Κύπρο πως “είναι ένα νησί, το οποίο είναι τουρκικό από το 1571”. Επανέλαβε τα περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από το πλοίο “Nautical Geo” και διαμήνυσε ότι “όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντηση του”. “Αν μια χώρα σχεδιάζει να κάνει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας.», τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής μετά και τη χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος έχει επικοινωνία με τους 6 υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει με ανακοίνωσή του από χθες ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ωστόσο η ακριβής πρόθεση του κ. Παπανδρέου ως προς το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ παρά μόνο η διαδικασία βολιδοσκόπησης των άλλων υποψηφιοτήτων η οποία είναι και σε εξέλιξη.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τους κυρίους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη. Αύριο ενδεχομένως να έχει επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Χθες στην δια ζώσης συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ετέθη από κοινού το θέμα της διασφάλισης της ενότητας καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου αλλά και της προοπτικής της παράταξης.

Η 4η Δημοτική κοινότητα στην περιοχή του Κολωνού βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας. Παρόντες στις εργασίες, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης, αρμόδιος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Αβραμίδης μιλά για τριπλάσιο στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, 20 πλυστικά πολυμηχανήματα, σάρωθρα, υδροφόρες και περισσότερους από 20 εργαζόμενους στην καθαριότητα που βρίσκονται σε διαρκή, επίμονη προσπάθεια για καθαρές γειτονιές από άκρη σ’ άκρη.

Κάτοικοι της Πατησίων έχοντας στο πλευρό τους τον επικεφαλής και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης ‘’Ανοιχτή Πόλη’’ ζητούν με παρεμβάσεις τους, την απαλλοτρίωση από τον Δήμο Αθηναίων, τμήματος του κτήματος Δρακόπουλου, στο σημείο όπου, πριν λίγες εβδομάδες κατεδαφίστηκε διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σήμερα ομάδα κατοίκων πραγματοποίησε δενδροφύτεση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Αυτή την ώρα: ΠΑΟΚ-Βόλος και Παναιτωλικός-ΟΦΗ. Στις 8 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19,9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα