back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία του βουλευτή Ντ. Έιμες

Διαβάστε επίσης

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Έιμες, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία από άνδρα που εισέβαλε σε συνάντηση του βουλευτή με ψηφοφόρους από την εκλογική του περιφέρεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, η επίθεση αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, καθώς όπως αναφέρουν οι αρχές «τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό».

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος.

Μεσίστια κυματίζει η βρετανική σημαία

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δηλώνει σοκαρισμένος μετά τη δολοφονία του βουλευτή, ενώ οι σημαίες στην πρωθυπουργική κατοικία και το βρετανικό κοινοβούλιο κυματίζουν μεσίστιες από το μεσημέρι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε σήμερα την εκκλησία, στην οποία  δολοφονήθηκε ο βουλευτής.

Ο Τζόνσον, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ήταν μεταξύ αυτών που άφησαν λουλούδια ως φόρο τιμής στον Έιμες στον τόπο του εγκλήματος.

Οι Τζόνσον και Στάρμερ στάθηκαν δίπλα δίπλα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν αποχωρήσουν. Χθες, Παρασκευή, ο Τζόνσον δήλωσε πως «χάσαμε έναν σπουδαίο δημόσιο λειτουργό και έναν πολυαγαπημένο φίλο και συνάδελφο».

Ο Έιμες είναι ο δεύτερος βουλευτής μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των πέντε ετών που δολοφονείται την ώρα που συναντά ψηφοφόρους, μετά το φόνο της Τζο Κοξ τον Ιούνιο του 2016, λίγες ημέρες πριν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι στη Μ. Βρετανία τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα