back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα επεκταθεί πέραν του Απριλίου η ενεργειακή κρίση – Προσωρινή η άνοδος του πληθωρισμού

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει μόνιμη αύξηση του πληθωρισμού και ότι οι τιμές θα επανέλθουν σταδιακά, προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση, εκτιμώντας ότι η διάρκειά της δεν θα επεκταθεί πέραν του Απριλίου, ενώ επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ βοηθάει σημαντικά τους καταναλωτές, γιατί- όπως είπε- έχουν αναταχθεί τα οικονομικά της.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, έκανε λόγο για τέσσερις αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η ελληνική Οικονομία και αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας, την ταχύτητα επαναφοράς της οικονομίας από πλευράς προσφοράς, τον κίνδυνο ο πληθωρισμός να προκαλέσει αλλαγή της στάσης των Τραπεζών και τέλος, την ανάκαμψη των φορολογικών εσόδων.

Αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος κατά 2 δισ. ευρώ, που θα οφείλεται στην επιστροφή στην κανονικότητα και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, προέβλεψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα