back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: Εγκατάλειψη των εργαζομένων εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων

Διαβάστε επίσης

Για εγκατάλειψη των εργαζομένων εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, καταγγέλλει την κυβέρνηση το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, για άλλη μια φορά αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών, με την κυβερνητική συνταγή για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης κακοκαιρίας να μην είναι άλλη από την γνώριμη επίκληση της ατομικής ευθύνης και την αποστολή μηνυμάτων από το 112.

Οι συνδικαλιστές, επισημαίνουν ότι το υπουργείο Εργασίας, δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων που ήταν αναγκασμένοι να εργασθούν σε αυτές τις συνθήκες. Δεν προχώρησε στη ρητή απαγόρευση μιας σειράς εργασιών που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, ούτε φρόντισε να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων οι οποίοι απουσίασαν από τη δουλειά τους, για λόγους ανωτέρας βίας.

Το ΠΑΜΕ, ζητά:

Καθολική απαγόρευση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες και αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής της από τα αρμόδια κρατικά όργανα

Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων για όσο διάστημα απαιτείται βάσει των διατάξεων περί ανυπαίτιου κολλήματος (657 ΑΚ)

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές

* Το σποτ του ΠΑΜΕ, για το θέμα:

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα