back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο λέει ότι είναι εντάξει να ξεχωρίζεις

Διαβάστε επίσης

Με ύψος 2 μέτρων και 15 εκατοστών, η Ρουμέισα Γκελγκί ξεχώριζε πάντα. Τώρα, που αναγνωρίστηκε επισήμως ως η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το ρεκόρ για να τιμήσει τη διαφορετικότητα.

Η 24χρονη, που αναγνωρίστηκε αυτήν την εβδομάδα ως η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα από το βιβλίο καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, γεννήθηκε με σύνδρομο Weaver, μια σπάνια γενετική νόσο που προκαλεί μεταξύ άλλων υπερανάπτυξη.

Πρόκειται για το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει, αφότου αναγνωρίστηκε ως η ψηλότερη εν ζωή έφηβη το 2014, σε ηλικία 18 ετών. Η Γκελγκί, η οποία μπορεί να μετακινείται συνήθως με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου ή περιπατητήρα, λέει πως ελπίζει ότι θα χρησιμοποιήσει τον τίτλο της για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις σπάνιες γενετικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Weaver.

«Προσωπικά πιστεύω πως οι διαφορές και άλλα χαρακτηριστικά, που μοιάζουν με μειονεκτήματα, μπορούν να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα, εάν το θέλεις και το προσπαθήσεις. Αυτό ακριβώς έκανα».

Ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο, ο Σουλτάν Κοσέν, με ύψος 2 μέτρων και 51 εκατοστών, είναι επίσης από την Τουρκία. Η Γκελγκί δηλώνει πως ελπίζει να τον συναντήσει από κοντά κάποια στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα