back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 08:00 σε Κηφισό και παραλιακή – Λουκέτο στο Δημόσιο – Τηλεργασία – Κλειστά σχολεία

Διαβάστε επίσης

Έξι προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μετά την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης υπάρχουν σοβαρές μετεωρολογικές ενδείξεις ότι θα έχουμε επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ υπάρχει, επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα:

–Από τη μία μετά τα μεσάνυχτα ως τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα γίνουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία.

–Σήμερα θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική εκτός από τις αναγκαίες για την διαχείριση του φαινομένου και από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

–Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα

–Εκτός από την Αττική, την Χαλκιδική και την Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία

–Κλειστοί θα παραμείνουν σε αυτές τις έξι περιοχές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και οι δομές ΑμεΑ

–Θα αξιοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας με ειδικά μηχανήματα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα